28 april 2014

Horst: mooie winnaars in de klasse 4

Ook de klasse 4 menners kwamen goed aan hun trekken op de mooie wedstrijd in Horst. Naast de Nederlandse deelnemers heeft de wedstrijd op de terreinen van de Kasteelse Bossen ook een grote aantrekkingskracht op deelnemers uit de rest van Europa, zodat de klasse 4 wedstrijd eveneens een internationaal tintje kreeg.

De Hongaarse wereldkampioen enkelspan pony Martin Hölle is ieder weekend in Nederland te vinden bij zijn trainster Mieke van Tergouw en ontbrak uiteraard niet in Horst. Hölle reed zijn WK-pony Apache de la Licorne probleemloos naar de overwinning, voor Tamara Pijl en marathonwinnaar Tonnie Cazemier.

Berry van den Bosch won met zijn 10-jarige Zaffraan (v. Saffraan) de drie deelnemers tellende enkelspanrubriek voor Henk Radstake en trouw deelneemster in Horst Edithe van Roosmalen.

De tweespan ponyrubriek ontaardde in een spannende strijd tussen Jans Manting, Rodinde Rutjens, Dirk Neerincx en Wolter van der Veen, die niets voor elkaar onder deden. Manting won, voor Rutjens en Neerincx.

De Italiaanse tweespanmenner van Riant in Beekbergen Claudio Fumagalli koos voor deelname aan de klasse 4 rubriek in plaats van internationale rubriek omdat een van zijn paarden een jaartje te jong is voor internationaal. Dit was voor de nationale juryleden echter een buitenkansje. Fumagalli reed een fantastische dressuurproef waar het jurycorps én de toeschouwers kippenvel van kregen. Fumagalli werd beloond met een record score van 32,99 strafpunten en legde hiermee de basis voor zijn uiteindelijke overwinning. Klasse 4-debutant Tristan Verheijen eindigde als tweede, voor WK-deelnemer Carlo Vermeulen.

Vierspan ponyrijder Jan de Boer zag op de slotdag van Horst 2014 Abraham en maakte het feest compleet door zijn rubriek met fikse voorsprong te winnen. Alleen in de marathon moest het iets toeven op Joey van der Ham, die ook in de vaardigheid keurig foutloos wist te blijven. Jannes Kinds eindigde op de derde plaats.

De vierspan paarden rubriek telde slechts twee Nederlandse deelnemers; Harry Streutker reed HC mee en klasse 3 deelnemer Rob Lommers werd op het laatste moment toegevoegd omdat er in zijn klasse geen andere inschrijvingen waren. Bruno Taverniers, trouwe gast op de Nederlandse wedstrijden, won de rubriek voor de Fransman Jerome Cheze en Rob Lommers.

Klik hier voor de uitslagen.Foto: Rinaldo de Craen