25 szeptember 2015

Mezőhegyes: Hét magyar ló küzdelemben

Op het WK jonge menpaarden in het Hongaarse Mezohegyes gingen vandaag de zevenjarigen voor het eerst van start en in deze kwalificatiewedstrijd overwon het Nederlandse duo Arie Dibbits en KWPN’er Dynamo (v. Sunny Boy).
Fotó: Krisztina Horváth

De dressuur en de vaardigheid stonden op het programma en Dibbits was met Dynamo niet te kloppen. In de dressuur kregen zij 15 punten voor de stap, een 9 voor de draf, een 8,5 voor de galop, 18 punten voor educatie en maar liefst een 9,5 voor de algemene indruk, wat resulteerde in een gemiddelde score van 8,63 punten. Het cijfer 71 werd genoteerd bij de tijd van de vaardigheid en er werden geen fouten gemaakt, waardoor niemand meer aan hen kon tippen. Het dichtst in de buurt kwamen Luxemburger Franz Schiltz en Frodo (v. Florestan I) met 8,38 punten. Derde werden Pierre-André Bracelli en de KWPN gefokte Dino XVIII.

De vijfde plek werd eveneens bezet door een KWPN’er. Donald (v. Vulcano) scoorde namelijk in totaal 6,96 punten. Wel was er pech voor Gjalt Jan Jansma met Dandy Jane (v. Special D). De Nederlandse combinatie werd geëlimineerd.

Bij de tweede kwalificatiewedstrijd van de zesjarigen werd KWPN’er Effort HBC tweede met 6,06 punten. Met een totale score van 5,14 punten legde de KWPN gefokte Edona (v. Manno) beslag op de vierde plek. Bij de vijfjarigen werd geen Nederlands gefokt paard gestart.
Morgen wordt de finale van de dressuur voor de zes- en zevenjarige menpaarden verreden en zondag staat voor hen de marathon op het programma. Voor de vijfjarigen wordt morgen al bekend welk paard gekroond wordt tot Wereldkampioen.

Bron: Horses.nl

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.