22 mei 2020

Huifbedrijden Barneveld ontvangt steun Parapaard

Stichting Huifbedrijden Barneveld zorgt normaal gesproken met behulp van een span paarden voor een ontspannen beweegactiviteit voor mensen met meervoudige beperkingen. Door de coronacrisis is dat nu tot hun grote spijt niet mogelijk. Met ondersteuning uit het Parapaard Noodfonds kan de stichting straks, als dat weer mogelijk is, mensen weer een heerlijk ritje op het huifbed bezorgen.

Het team van huifbedrijden Barneveld rijdt normaliter elke week met de paarden en het huifbed naar deelnemers uit Barneveld en omgeving. Het huifbedrijden heeft een belangrijke functie. De beweging op het huifbed zorgt dat de doorbloeding van de spieren verbetert en het helpt ook de spijsvertering op gang. Als mensen lang zitten, omdat ze aan een rolstoel zijn gekluisterd en daardoor weinig bewegen, wordt obstipatie ook een probleem. Ook mensen die spasmen hebben, kunnen op de zachte deining van het paard in een huifbed letterlijk ontspannen.

Zorgen

Theresa Donkervoort van Huifbedrijden Barneveld: ‘De ontspanning op het huifbed is prettig voor onze deelnemers. Ze zijn heerlijk buiten, worden lekker gewiegd door de paarden en niemand die aan ze zit. Dat is uniek.’ Behalve over de deelnemers waren er ook zorgen over de vier paarden. Zonder paarden is het huifbedrijden niet meer mogelijk. De paarden moeten nu ze niet worden gebruikt, wel worden onderhouden en gevoerd en daarom werd een beroep gedaan op het Parapaard Noodfonds.

Hulp

Stichting Huifbedrijden Barneveld krijgt uit het noodfonds van Parapaard 1000 euro en een mestonderzoek bij het mestlaboratorium.  Theresa: ‘Ik heb echt een gat in de lucht gesprongen, ik ben ze zo dankbaar. Nu hebben we weer even lucht. Als in Nederland weer meer mag, hopen we het huifbedrijden in Barneveld weer voorzichtig te kunnen opstarten. In overleg met ouders en verzorgers willen we onze deelnemers weer in beweging brengen. We moeten nog kijken hoe we dat straks gaan doen. Gelukkig kunnen we hier weer over nadenken. We zijn enorm geholpen.’

Meer informatie over Sportfonds Parapaard vind je op hun website en op de gelijknamige Facebookpagina

Bron: Fonds gehandicaptensport


Archieffoto huifbedrijden (bron: Parapaard)