3 maart 2015

Impulsmarathon bij kasteel Hoekelum

Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, wordt tijdens Concours Hippique Bennekom een sfeervolle impulsmarathon georganiseerd. De hindernissen, waaronder een waterbak, zijn rondom kasteel Hoekelum gesitueerd. Er is tevens gelegenheid om een vaardigheid te rijden.

Het wegtraject van ongeveer 6 kilometer voert door het fraaie eeuwenoude 114 hectare grote landgoed Hoekelum. Je komt door een afwisselend licht glooiend boslandschap met historische kenmerken. Door de sfeervolle entourage en het vele publiek is dit een aantrekkelijke wedstrijd voor beginnende en gevorderde menners. Deelnemers met een KNHS lidmaatschap zijn welkom.
Concours Hippique Bennekom omvat naast de marathon verschillende andere disciplines. In de hoofdring op de kasteelweide komen aangespannen Hackneys, Friese paarden en Tuigpaarden in actie in zowel enkel-, als tweespan. Er staan ook diverse springcompetities op het programma, tot maximaal 1.40m.
Het wedstrijdprogramma in de hoofdring wordt afgewisseld met shownummers, zoals bijvoorbeeld jachtpaarden met hun meute. In de tweede ring zijn de hele dag door demonstraties van allerlei facetten van de paardensport.

Klik hier voor meer informatie