3 januari 2016

Indoor dressuur en vaardigheid in Roden

In manege de Hulhorst in Roden werd op 3 januari een indoor dressuur-en vaardigheidswedstrijd georganiseerd. Een kleine groep menners trotseerde het slechte weer trotseerden en maakte er een geslaagde wedstrijd van.

De wedstrijd begon in de ochtend met de klasse Z dressuur, gevolgd door de klasse M, L, B en de hobbyklasse. De menners van de Rij- en menvereniging Mensinghe kwamen goed voor de dag. Hink Willems nam in de klasse Z de eerste prijs voor zijn rekening met 213 punten, in de klasse M deed Geeske Royinga niet voor hem onder en ging met 190 punten naar huis.
In de klasse L trok Susan Bouwman aan het langste eind. Zij reed met haar prachtige friezen 204 en 200 punten bij elkaar, wat goed was voor de eerste en de tweede prijs. In de klasse B tweespan was de eerste prijs voor Janneke Gelderman van de Woldruiters.
De hobbyklasse was een mooie oefening voor de deelnemers en de beste combinatie was Betsie van der Ploeg van de Driesporen.
Na de dressuur werd het vaardigheidsparcours verreden. De deelnemers hadden het moeilijk met het technische parcours. Petra Hoeksema van de Radboudruiters kwam in alle klassen als beste uit de bus en ging met drie prijzen naar huis.

Klik hier voor de uitslagen