9 januari 2014

Indoor marathon Houten een week later dan voorheen

Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari organiseren de Rijnruiters uit Houten hun jaarlijkse indoormarathon op de Zilfia’s Hoeve. Dit jaar is de wedstrijd een week later dan gebruikelijk, vanwege ‘Mennen in Mokum’ op zondag 26 januari.

Vrijdags worden de voorrondes van de enkel- en tweespan paarden verreden. In alle vroegte beginnen op zaterdag de overige rubrieken, waarbij de enkelspan pony’s traditiegetrouw het spits afbijten. In de avonduren volgt het slotstuk: de spectaculaire finale. Voor menners uit West is de wedstrijd tevens het Districtkampioenschap.

De vrijwilligers van de Rijnruiters ontwerpen ieder jaar een nieuwe hindernis en deze keer is dat een “Paardenschuur”. De mooie lange piste van de Zilfia’s Hoeve leent zich uitstekend voor een dergelijke wedstrijd en de organisatie is blij met het enorme aantal deelnemers. Gezien de populariteit van het evenement kan elke menner maar met één aanspanning meedoen. Op dit moment is er alleen nog een zeer beperkt aantal startplaatsen te vergeven in de vierspan- en tandemrubrieken en een enkel plekje voor de tweespan paarden.