26 november 2013

Indoor Twente trapt af met Twentse menavond

Tuigpaarden en menpaarden ontmoeten elkaar woensdagavond 27 november op Indoor Twente en vormen de aftrap van een twee weken durend hippisch evenement in Enschede. De Twentse Menavond was bijna van de agenda geschrapt, tot de succesvolle vierspanmenner Herman ter Harmsel uit Enter de handschoen oppakte en zich inzette voor de organisatie ervan.

Om 19.30 uur draven de eerste paarden voor de wagen rond in de Expo Go Planet Hall en passeren spectaculaire rubrieken en shows de revue. Deelnemers kijken er naar uit, ook al is er dit jaar minder prijzengeld te verdienen. “Een kleine aderlating, maar we moeten ons realiseren dat we anders geen menavond meer zouden hebben in zo’n schitterende ambiance”, vertelt Hanneke Mekkes namens de tuigpaardrijders.

De deelnemers komen vanuit heel Nederland en ook lokaal favoriet Lambertus Huckriede uit Usselo is van de partij. Herman ter Harmsel heeft zich belangeloos ingezet om de menavond op de agenda te houden. “Ik heb mijn schouders er onder gezet en van alle kanten gelobbyd, zodat vrijwel iedereen op vrijwillige basis meehelpt en we de kosten laag kunnen houden. We moeten toch proberen om de mensport hoog te houden en de accommodatie op Indoor Twente leent zich daarvoor”, vertelt hij.
De extra parkeergelegenheid, gezellige bars langs de piste en tweede losrijpiste zijn verbeteringen voor zowel bezoeker als deelnemer. “Ik denk dat de gezelligheid van Hippisch Hengelo weer terug kan komen. Naast de men- en tuigpaardrubrieken hebben we spectaculaire shows, zoals een Twents kampioenschap met een menner en autocoureur Dennis Kuipers (voormalig springruiter en genomineerd als sportman van Borne) en een kampioenschap menners met tuigpaarden. Het gaat echt een mooie avond worden.”

www.indoortwente.nl