8 oktober 2019

Indoor Zwartewaal 2019: 8 landen – 16 vierspannen!

Nog ruim een week en dan is het tijd voor de eerste indoor van het winterseizoen bij ons in Zwartewaal! Inmiddels traditiegetrouw (dit jaar voor de vierde maal op rij!) komt ook de wereldtop van de vierspannen naar Zwartewaal – maar liefst 16 vierspannen prijken op de lijst uit 8 landen. Maar ook de tweespanrubriek is met meer dan 20 starts goed gevuld, evenals de overige rubrieken (het maximum aantal van 95 deelnemers is bereikt - inmiddels is er een wachtlijst!).

Gastheer én Nederlands kampioen Koos de Ronde is superblij met de enorme deelname van zijn collega’s: ‘Onvoorstelbaar! Nu is het wel zaak dat we niet ten onder gaan aan ons eigen succes. Qua accommodatie is het gewoon goed, de sfeer is al jaren super, maar ik hoop dat er niet te veel regen meer valt, want voor het parkeren zijn wij toch ook afhankelijk van de weilanden, maar we gaan ons best doen alles zo goed mogelijk te regelen. En we gaan natuurlijk voor spectaculaire sport zorgen.’ Naast de winnaar van Indoor Zwartewaal 2018 Glenn Geerts uit België, zullen ook de nummer 1 en 2 van de wereldranglijst acte de presence geven: de Australiër Boyd Exell en De Ronde zelf. ‘De trainingsfaciliteiten zijn top thuis, maar je paarden aan echte wedstrijdsfeer laten wennen, dat kan alleen op een wedstrijd zelf – de muziek, het publiek, en je eigen spanning,’ aldus Koos de Ronde.

De reden dat Indoor Zwartewaal zo populair is bij de internationale vierspannen is mede gelegen in het feit dat het evenement goed in de kalender is gepland met het oog op het wereldbekerseizoen dat begin november van start gaat in het Franse Lyon.

Een summiere dagindeling:

08.30 uur            Start eerste deelnemer
Ca. 17.00 uur     Start tweespanrubriek
Ca. 19.30 uur     Start vierspanrubriek

Zwartewaal is gelegen op het Zuidhollandse eiland Voorne-Putten ten zuiden van Rotterdam. Het evenement is gratis toegankelijk!