16 maart 2014

Indoor Districtskampioenschap pony’s Oost

Op het KNHS Mendistrict Oost kampioenschap dressuur en vaardigheid voor pony’s in Nijkerk, dat zaterdag 15 maart in samenwerking is georganiseerd met MC De Lange Boom scoorden Lisa Tutert en Suzanne Roman beiden twee kampioenstitels. 


De vijftienjarige Lisa Tutert uit Heeten is verrast met haar dressuurresultaat, al vond ze het lekker lopen. Later op de dag won ze ook de vaardigheid klasse L. Lisa Tutert ment al sinds haar achtste en inmiddels vijf jaar met deze pony, die haar vader zelf heeft uitgezocht bij de Templedruïd fokkerij in Engeland. Reservekampioen in de B klasse dressuur werd Marcel Hermans.
Margaretha Leendertse-Siemens met Annika was al favoriet in de L klasse en eiste het kampioenslint op, waar Yvonne Roman reservekampioen werd. Suzanne Roman was met haar Shetlander vos Petra van ’t Boereveen de beste dressuurrijder van de uit acht combinaties bestaande M rubriek; hier werd Willie Bauw reservekampioen. Suzanne Roman was tevens de snelste in de spannende barrage bij de Z vaardigheid.
Wendy Schutmaat won verrassend de samengevoegde categorie Z/ZZ met haar Haflinger Ineke van de Bakkershoeve. De menster uit Hellendoorn ment nog maar vier jaar en klom in die tijd naar Z niveau.In de Z/ZZ rubriek werd Rijk Spronk met Shadow van Maatman reservekampioen. Sanneke Veen verdiende de kampioenstitel in de gecombineerde B/L/M groep tweespan pony’s.
De tijd van het door Jan Hofmeier gebouwde vaardigheidsparcours stond wat ruim, waardoor tweederde van de combinaties de barrage kon rijden. Dat leverde een mooie, spannende strijd op.  Naast de al genoemde kampioenen werd Willem Fix met Pino kampioen in de M klasse en mocht Klazien Kleermaker met Prins Oxdullah het erelint in de ZZ klasse ontvangen. Melanie van de Bunt, die vier keer aan de start kwam gedurende de dag was de snelste in de barrage bij de tweespannen.

Klik hier voor alle kampioenen