21 april 2015

Innovatie in Horst

Tijdens de nationale en internationale menwedstrijd in Horst werd er met succes een nieuw systeem uitgetest om publiek en deelnemers live te informeren over de tijden in de hindernissen en de voorlopige positie van de rijder in de marathon.

In iedere hindernis was een groot en duidelijk leesbaar LED-scherm geplaatst waar de gereden tijd van de rijder in de betreffende hindernis werd getoond, hierop stond ook gelijk de hoeveelste tijd de menner had gereden in die hindernis. Zodra de rijder de hindernis had verlaten, was bovendien gelijk te zien op welke positie de rijder op dat moment stond in de marathon tot en met die hindernis.
Het scoreboard in hindernis 1 startte voor elke rijder met het verschil van de eerder gereden onderdelen uitgedrukt in seconden. Daarna werden op elke hindernis gelijk de verschillende tijden verrekend, waardoor het verschil op H2 meteen aangaf of het groter of kleiner is geworden na het rijden van H1, etc.

De totaalscore van de gereden hindernissen werd bij elkaar geteld en het voorlopige klassement werd op het bord getoond.
Dus zodra de rijder de laatste hindernis verliet, wist het publiek en de rijder gelijk op welke voorlopige plek de rijder stond in zowel de marathon als het (tussen) klassement!