17 juni 2014

Inschrijven KNHS/KWPN Kampioenschap Jonge Menpaarden

Tijdens de KWPN Paardendagen zal ook dit jaar weer het KNHS/KWPN Kampioenschap voor Jonge Menpaarden worden gehouden. Vier- tot en met zevenjarige menpaarden kunnen aan dit kampioenschap deelnemen dat plaatsvindt tijdens de Nationale Tuigpaardendag, op zaterdag 16 augustus.

In dit kampioenschap wordt in wedstrijdverband de aanleg van jonge menpaarden in het enkelspan getest. De KNHS en het KWPN beogen met deze competitie jonge talenten in de mensport te scouten, zodat deze bij de goede mensen onder de aandacht komen en een gedegen vervolgopleiding kunnen krijgen. De competitie is open voor paarden uit alle fokrichtingen van het KWPN.

De paarden zullen worden getest in een dressuurproef en een terreinproef waar de aanspanning enkele marathonhindernissen moet doorlopen waarna nog enkele vaardigheidshindernissen staan opgesteld. De combinaties worden beoordeeld op onder meer inzet en looplust, wendbaarheid, attentheid, rijdbaarheid en bewerkbaarheid en de kwaliteit van de galop.


De KWPN Paardendagen worden gehouden van 11 tot en met 16 augustus 2014 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het kampioenschap jonge menpaarden zal plaatsvinden tijdens de Nationale Tuigpaardendag, op zaterdag 16 augustus.

Klik hier voor meer informatie