17 maart 2023

Inschrijving impulsmarathon Barsingerhorn geopend

Op Hemelvaartsdag (18 mei) staat bij Bucephalus in Barsingerhorn de jaarlijkse impulsmarathon op de agenda en de inschrijving is geopend! Dit jaar heeft de organisatie een aantal nieuwe elementen toegevoegd voor nog meer plezier en uitdaging.

De wedstrijd is open voor wedstrijdmenners, recreanten, jeugd- en sulkymenners.

Vernieuwde buitenbaan & vaste hindernissen

Na de veterinaire controle door Paardenkliniek Hollands Kroon rijden de deelnemers eerst de vaardigheid in de vernieuwde buitenbaan van 45 x 75 m met ‘Zorgdrager bodem’.

Na de vaardigheid rijden de combinaties het prachtige wegtraject van 14 kilometer lang door de omliggende dorpen. Onderweg worden er 5 marathonhindernissen gereden, met onder meer de publiekslieveling ‘de waterbak’. Anders dan de laatste jaren, komen er dit jaar een aantal vaste hindernissen om nog meer uitdaging te bieden.

Ook voor jonge paarden

Na het afleggen van het wegtraject sluiten deelnemers de marathon af in de grote binnenbaan van 30 x 60 m met een minimarathon parcours met kegels en twee hindernissen. In dit parcours wordt een speedbox gebouwd, waar de menner zijn span vol gas richting het publiek rijdt! Durf jij het aan?

Na afloop vind de prijsuitreiking plaats in de gezellige kantine. Dit jaar kan je ook starten met een jong paard in de jonge paardenrubriek, waarbij het KNHS reglement geldt.

Inschrijven kan via MijnKNHS of stuur een mail naar [email protected].