24 februari 2015

Internationale menners te gast in Ermelo

In het Paasweekend van 3 tot en met 6 april staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo geheel in het teken van de mensport. Ruim 120 deelnemers uit maar liefst 14 verschillende landen komen gedurende drie dagen in actie op de terreinen van de KNHS.


In 2012 werd er voor het eerst een samengestelde menwedstrijd georganiseerd in Ermelo en de wedstrijd sloeg enorm aan bij de deelnemers. In 2013 en 2014 maakte de wedstrijd vast deel uit van de nationale menkalender. Door het wegvallen van de wedstrijd in Beekbergen in 2014 konden de menners afgelopen jaar zelfs op twee data terecht in Ermelo.
Door de wijziging in de reglementen van de internationale hippische sportfederatie ontstond er een grote vraag naar een zogenaamde twee-sterrenwedstrijd in eigen land om deelnemers de gelegenheid te geven door te stromen naar het hogere internationale niveau. De organisatie van de menwedstrijd in Ermelo sprong hier op in en organiseert daarom met ondersteuning van en in samenwerking met de KNHS voor het eerst een internationale menwedstrijd: “In eerste instantie hadden we gerekend op met name Nederlandse menners die internationaal willen starten,” vertelt organisator Jeroen Houterman. “Maar nu blijkt dat de vraag naar twee-sterrenwedstrijden ook ver buiten Nederland groot is, waardoor we veel meer inschrijvingen hebben gekregen dan verwacht.”

De organisatie en de KNHS gaan hier echter flexibel mee om en zijn oplossingsgericht te werk gegaan: “We starten op vrijdagmiddag 3 april na de verplichte veterinaire keuring voor de internationale deelnemers al met de dressuur, hiervoor hebben we twee ringen ingericht. Op zaterdag 4 april komen de overige deelnemers in de dressuurring. Op zondag 5 april is de marathon met zes hindernissen, dit levert geen problemen op voor het grote aantal deelnemers. De afsluitende vaardigheid op maandag 6 april verrijden we op twee terreinen zodat iedereen weer op tijd huiswaarts kan keren.”


Niet alleen buurlanden België en Duitsland zijn vertegenwoordigd in Ermelo, ook deelnemers uit onder meer Australië, Argentinië, Canada, USA, Estland en Finland maken hun opwachting op de terreinen van de KNHS aan De Beek 125 in Ermelo.

Het programma start iedere dag om ca. 08.30 uur en is om ca. 18.00 uur afgelopen.

Meer informatie: www.hoefnet.nl/menwedstrijd-ermelo