23 oktober 2015

Internationale twee-en vierspantop welkom in Valkenswaard

Van donderdag 28 april tot en met zondag 1 mei staat de thuishaven van drievoudig Wereldkampioen vierspannen Boyd Exell in het Brabantse Valkenswaard geheel in het teken van de internationale mensport. Onder de naam ‘Driving Valkenswaard International’ organiseert de Australiër met zijn team een internationale driesterren menwedstrijd voor twee-en vierspan paarden van formaat aan de ‘Paardenboulevard’ in Valkenswaard.


Foto: Krisztina Horváth

De voorbereidingen voor dit grootse evenement, dat op een steenworp afstand wordt gehouden van het schitterende complex van Jan Tops en zijn Australische vrouw Edwina Alexander-Tops, zijn inmiddels in volle gang.

Op de terreinen van Exell aan de Maastrichterweg worden zeven marathonhindernissen gerealiseerd, evenals een dressuur-en vaardigheidsterrein en diverse losrijringen. De hindernissen worden ontworpen door viersterren-parcoursbouwer Jeroen Houterman, die in september verantwoordelijk is voor de parcoursbouw op het Wereldkampioenschap vierspannen in Breda. De bouwwerken krijgen elk een geheel eigen identiteit en uitstraling, conform de wensen van de betreffende sponsor.

Er wordt uiteraard rekening gehouden met het publiek, er komen diverse mobiele tribunes en de hindernissen worden dicht bij elkaar gesitueerd zodat de verrichtingen van de menners in de spectaculaire marathon uitstekend gevolgd kunnen worden. Er komt een gezellig ‘strodorp’ waar standhouders met de meest uiteenlopende producten aanwezig zullen zijn, variërend van lifestyle tot paardensportartikelen.