19 september 2010

Jan de Boer boekt succes in Bregenz

Pony vierspanrijder Jan de Boer heeft, terwijl hij nog herstellende is van zijn handblessure, met overmacht de internationale menwedstrijd in het Oostenrijkse Bregenz op zijn naam geschreven. De Boer raakte begin augustus zwaar geblesseerd aan zijn hand toen hij met de fiets ten val kwam. Een week voor zijn geplande vertrek naar Bregenz kreeg De Boer groen licht van de chirurg.


Manon van Kasteren werd derde in de marathon bij de tweespan pony’s en eindigde in het eindklassement op de negende plaats. Gerard de Lange sloot de gelederen in deze rubriek. Bij de enkelspan pony’s waren Harrie Burghoorn en Petra Noordzij voor Nederland naar Bregenz gereisd. Burghoorn werd 15e, Noordzij eindigde op de 18e plaats.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Uitslagen Bregenz
 

“Dinsdag voor Horse Event kreeg ik van de chirurg te horen dat ik weer mocht proberen te mennen. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen. Op Horse Event heb ik gemend en dat viel me nog wel tegen, maar ik ben veel met mijn hand bezig geweest en durfde het aan om naar Bregenz te gaan. Het is zo’n fantastische wedstrijd, georganiseerd door collega vierspanrijder Peter Schenk uit Oostenrijk en ik vond dat ik daar als ponyrijder niet mocht ontbreken.”
De Boer moest als eerste van start in de dressuur en kreeg te maken met een door de hevige regenval zeer zwaar geworden dressuurring. De organisatie had er echter alles aan gedaan om het terrein goed te krijgen en De Boer zette er met zijn Welsh pony’s direct de winnende proef neer. “Ik moest opletten dat mijn achterpony’s niet te lang werden, maar ik had bij het losrijden al in de gaten dat het goed zou gaan. Tijdens de proef liepen ze alle vier mooi afgebogen.”
In de marathon had De Boer nog het meeste last van zijn hand: “Ik kwam tot de ontdekking dat ik de dingen die ik normaal doe, nu niet kon doen. Maar hierdoor heb ik ook weer geleerd dat ik met het rijden van wat langere lijnen in de hindernissen ook snel kan zijn. Door de adrenaline merkte ik tijdens de marathon niet veel van mijn hand, achteraf wel.”
De Boer won alle wedstrijdonderdelen en bleef de Belgische Mia Allo met 20 strafpunten voor. De Boer neemt komend weekend deel aan het Nederlands Kampioenschap in Deurne, waar hij zijn zilveren medaille van 2009 verdedigt. Collega vierspanrijder Jan Antonissen moest helaas na de marathon de strijd staken. Een van zijn nieuwe pony’s was eerder in de wedstrijdweek geblesseerd geraakt aan zijn rug toen hij aan de wagen gestald stond. Antonissen is zondagmorgen naar huis vertrokken om de pony thuis door een dierenarts te laten onderzoeken.