26 augustus 2015

Jeugd Doedag in Grave

Op zondag 6 september wordt door Paarden- en Ponyvereniging ’t Raamdal uit Grave voor de zesde keer de “Pony-Jeugddag Grave” georganiseerd. Dit jaar kan er voor het eerst, naast dressuur en springen onder het zadel, ook worden gemend door de jeugd. 


De jeugd van 6 t/m 16 jaar kan met, maar ook zonder eigen aanspanning, kennis maken met het mennen en het rijden van een proefje op wedstrijd. Er zijn verschillende aanspanningen aanwezig waarmee kinderen, onder begeleiding van een instructeur en een volwassene op de bok, de eerste meters kunnen maken met een menwagen.
 
Menjeugd met een eigen aanspanning kan een dressuurproef rijden in Grave op hun eigen niveau, afhankelijk van de menervaring, waarna de jury tips geeft om thuis aan verder te trainen, zodat de jeugdige menner met waardevolle informatie naar huis gaat. Er wordt ook een vaardigheidsparcours neergezet om het kegeltjesrijden onder de knie te krijgen.
Een startpas is niet nodig en de dag wordt zo laagdrempelig mogelijk gehouden, het plezier in de mensport staat voorop.

Naast de ponysport zijn er ook andere leuke kinderactiviteiten zoals een springkussen en schminken. Het thema van deze dag is dit jaar “De zomer voorbij…” , wat inhoudt dat deelnemers en bezoekers welkom zijn in een “zomerse” outfit.

Meer informatie, aanmelden van een jeugdmenner of zelf aanmelden als vrijwilliger met aanspanning: eva_eigenhuijsen@yahoo.com

Klik hier voor meer informatie