12 februari 2015

Johan Jacobs parcoursbouwer wereldkampioenschappen Breda

De Nederlandse 'official international course designer' Johan Jacobs wordt verantwoordelijk voor de parcoursen van de wereldkampioenschappen ponymennen in 2015 en vierspannen paarden in 2016. Deze beslissing is in goed overleg met de eerder aangekondigde parcoursbouwer Wolfgang Asendorf, WK-partner KNHS en diverse prominenten uit de mensport genomen.
"Johan Jacobs heeft al vele parcoursen voor het mennen bij ons in Breda gebouwd, waaronder die voor het EK vierspannen in 2011 en de WK's paramennen in 2010 en 2012. Hij kent het terrein goed en is op de hoogte van alle richtlijnen, daarnaast zijn de communicatielijnen kort en efficient," zegt John de Vos, toernooidirecteur van Outdoor Brabant. "Afgelopen jaar hebben we een adempauze gehad in onze jarenlange samenwerking met Johan en dat heeft voor beide partijen verhelderend gewerkt."
De ervaren O-parcoursbouwer, die naast de landenwedstrijden in Breda en vele wereldbekerwedstrijden o.a. ook het parcours voor het WK vierspannen in Beesd in 2008 bouwde, heeft zijn plannen al klaar voor de 2 WK's in 2015 en 2016. "Ik heb er veel zin in om er samen iets moois van te maken op de Prinsenhoeve. Er moet nog wel een en ander gebeuren dus we gaan heel snel aan de slag!" aldus Johan Jacobs.