24 oktober 2016

Jubileum Indoor Zwartewaal groot succes

Een nieuwe rijhal en tienjarig bestaan in Zwartewaal betekende een feestje voor Stal De Ronde en het werd een feestje. Afgelopen weekend kwamen meer dan 100 deelnemers én zo’n 1300 bezoekers naar het Zuidhollandse dorpje om de nieuwe accommodatie te bekijken maar bovenal van supersport te genieten.

Met name de afsluitende rubriek vierspannen ’s avonds ontketende in een waar feestje dat weliswaar door de Belg Glenn Geerts werd gewonnen, maar dat zeker ook gastheer Koos de Ronde zeer beviel. ‘Het is een topdag geworden en het was fantastisch dat zoveel collega-vierspanrijders naar Zwartewaal gekomen zijn voor ons feestje. Maar liefst zes wereldbeker-deelnemers en het hele gouden WK-team – dat is op geen enkele andere niet-wereldbekerwedstrijd ooit voorgekomen.’ Maar ook de sponsors die deze dag mogelijk hebben gemaakt, de vrijwilligers die zich in het voortraject én op deze dag zelf hebben ingezet, gewoon top!’, aldus Koos de Ronde die zelf ook aan de start kwam en vijfde werd. ‘Natuurlijk wil je winnen, maar ik had een nieuw achterspan en dit was een goede eerste test in de aanloop van ons indoorseizoen dat over vijf weken begint in Boedapest.’

De Belg Glenn Geerts werd dus eerste, gevolgd door IJsbrand Chardon en Edwin van der Graaf. Theo Timmerman was in de race voor een uitstekend resultaat met ging door een klein stuurfoutje op zijn kant.

Ook in de andere rubrieken was de strijd hevig, zo won Carlo Vermeulen bij de tweespan paarden voor Brian Bing en Peter de Ronde, de enkelspanrubriek was met maar liefst 27 deelnemers flink gevuld en werd een prooi voor Pieter Karelse.

Klik hier voor de uitslagen.


Glenn Geerts
Foto: Marie de Ronde-Oudemans