3 november 2014

Kaderwijzigingen mennen

Bondscoach Ad Aarts (Liessel) heeft naar aanleiding van de prestaties van de menners de afgelopen tijd verschillende wijzigingen in zijn kaders doorgevoerd. Drie B-kaderleden hebben de overstap gemaakt naar het A-kader en vier combinaties zijn nieuw toegevoegd aan het B-kader.


Foto: Krisztina Horváth


In de klasse enkelspan paard is WK-deelnemer Rudolf Pestman (Eext) gepromoveerd naar het A-kader. Enkelspanmenners Saskia Siebers (Maarheeze) en Piet de Ronde (Asch) zijn in het B-kader opgenomen.

Bij de enkelspan pony’s maken Marissa Schuiling (Herveld) en Tonnie Cazemier (Jonkersvaart) de stap van het B-kader naar het A-kader. Schuiling werd onlangs Nederlands kampioen enkelspan met haar pony Kyra en Tonnie Cazemier presteerde met Equille’s Jeroen eerder dit jaar heel sterk op de internationale menwedstrijd in Dillenburg.

Ook bij de tweespan pony’s zijn twee menners toegevoegd aan het B-kader. Dirk Neerincx (Elst) prolongeerde op het NK in Breda zijn bronzen plak van 2013 en heeft zich hiermee in het B-kader gereden, evenals tweespan ponymenner Yvonne Hovens (Beesel).

Bij de tweespan paarden heeft bondscoach Harry der Ruyter (Kessel) menner Erik Couwenberg (Veulen) in het B-kader opgenomen.