18 juli 2015

Beekbergen: Kaf wordt van het koren gescheiden in de marathon

Vandaag werden alle combinaties in Beekbergen op de proef gesteld in de zeven hindernissen tellende marathon, ontworpen door de Duitse O-parcoursbouwer Dr. Hartmut Kaufmann. Het weer zat de deelnemers enorm mee, met zo’n 22 graden en een frisse wind was het op Riant Equestrian Centre aangenaam vertoeven voor de paarden, de deelnemers en het in grote getale aanwezige publiek.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

Bij de enkelspan pony’s excelleerde de Hongaar Martin Hölle. Na de dressuur en de marathon staat hij 15.7 strafpunten voor op zijn Amerikaanse concurrente Tracey Morgan, Tamara Pijl met haar twee pony’s en Yvonne de Ruyter. De Brit Roger Campbell reed vorige week sterk op de landenwedstrijd in Minden en start in Beekbergen met zijn tweede span. Campbell won de marathon en heeft de leiding overgenomen van Rodinde Rutjens. Henny Tadema staat op de derde plaats.
Met haar marathonoverwinning nam Ingmar Veneman de leiding over in het klassement van de Para Equestrian menners. De uit 2e Exloërmond afkomstige menster staat ruim 6 strafpunten voor op Francisca den Elzen en Dinja Steenkamp.
Bij de Perspectieven trok Melanie van de Bunt aan het langste eind in de marathon. Stefan van der Meijden werd tweede, voor Milou Huisman en dressuurwinnares Anniek Schuiling, die extra strafpunten opliep toen ze de finishlijn van de marathon niet correct overschreed.

Na een sterke dressuurproef liet tweespanrijder Marco Freund ook in de marathon zijn naam gelden. Met snelle tijden op de hindernissen eiste hij de overwinning voor zich op en gaat hij aan kop in het tussenklassement. Hierin wordt hij gevolgd door zijn landgenoot Sandro Koalick en de Ier Barry Capstick. Carlo Vermeulen zette met de vijfde plaats het beste Nederlandse resultaat neer in de marathon, op de voet gevolgd door Tristan Verheijen. Verheijen staat na twee onderdelen op de zesde plaats. Dressuurwinnaar Claudio Fumagalli is na de marathon gezakt naar de 12e positie.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth