18 augustus 2013

Kampioenen en Hippiade deelnemers uit West bekend

Onder ideale omstandigheden zijn zaterdag 17 augustus de districtskampioenschappen dressuur en vaardigheid van District West verreden. Dit keer waren de menners te gast in Noord Holland bij de Beemsterruiters, die over een fantastisch wedstrijdterrein beschikken.


Yvonne van der Mark die een ‘thuiswedstrijd’ reed was in de ZZ-dressuur de beste met Stuifakkers Marinke en scoorde over beide proeven het mooie percentage van 68,24%. “Ik heb heerlijk gereden en mijn pony stond er superfijn aan,” straalt de kampioene. De titel in de klasse Z ging ook naar een klasse 4 enkelspanrijdster in de persoon van Kimberley van Ede. Zij was de enige in haar rubriek die het vereiste percentage van minimaal 60% haalde voor afvaardiging naar de Hippiade. Met 66,25% voldeed ze ruimschoots aan die eis. Datzelfde gold bij de ZZ paarden voor Co van Wijk, die won met 63,31%.
In de enkelspan paarden was Marianne Wolters met Pink van de Woltershof de grote verrassing. In zowel de Z dressuur als de Z/ZZ vaardigheid ging zij met de Districtstitel naar huis. Haar enige concurrent in de vaardigheid reed er een bal af, waarna zij een barragerit op safe kon rijden. De snelste barragerit van de dag kwam op naam van Peter Schouten. Met de Foresters Twinkle Girl en Timid Girl reed hij foutloos naar de overwinning in de tweespan pony klasse M t/m ZZ in 57,55 seconden.
Tijdens de prijsuitreiking konden maar liefst 70 startbewijzen voor de Hippiade worden afgegeven, waarmee District West weer sterk voor de dag hoopt te komen in Ermelo op 14 september.

Klik hier voor de uitslagen.