15 oktober 2014

Kampioenen gehuldigd door de KNHS

UTRECHT (KNHS) – De KNHS huldigde gisteravond de medaillewinnaars van de internationale kampioenschappen. Hoofdsponsor Rabobank fungeerde als gastheer. In het Duisenberg Auditorium van Rabobank Nederland in Utrecht beloonde de bank een groot aantal topsporters met mooie medaillebonussen. Nog nooit werden door de Nederlandse paardensporters zoveel internationale successen geboekt als in 2014. Maurits Hendriks, Technisch directeur van het NOC*NSF, beaamde dat de successen ook buiten de paardensport opvallen. “Ik ben bij vele sporten geweest en kan jullie verzekeren dat de hele sportwereld weet en beaamt hoe fantastisch de prestaties van de paardensport het afgelopen jaar zijn geweest.”

Op de Alltech FEI World Equestrian Games™ in Normandië werden maar liefst 18 medailles behaald, waarvan 6 x goud, 3 x zilver en 9 x brons. Dat is een verdubbeling van het WEG-record van negen medailles uit 2010 in Kentucky. Er werd zelfs voor het eerst in de geschiedenis een Nederlandse ruiter Wereldkampioen springen en nog nooit eerder haalde een Nederlands eventingteam en individuele enduranceruiter een WK-medaille bij de senioren. De paardensport is met deze medaille oogst de meest succesvolle zomersport van 2014.

Het gouden team van de Wereldruiterspelen in Normandië met Theo Timmerman, die bovendien individueel brons won, IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en bondscoach Harry de Ruyter werd in het zonnetje gezet.
Ook Wereldkampioenen para mennen Jacques Poppen en enkelspan Wilbrord van den Broek traden voor het voetlicht. Het para menteam met Poppen, Aad van Marwijk en Adriaan Struyck dat onder leiding van bondscoach Ad Aarts het zilver mee naar huis nam, werd eveneens gehuldigd in het prachtige auditorium.