14 juli 2015

Kampioenschap dressuur-vaardigheid Prinsenbeek

Het Districtskampioenschap van KNHS Mendistrict Zuid werd zondag 12 juli georganiseerd door Paardensportvereniging Ons Genoegen in Prinsenbeek. Er werd fanatiek gestreden om de tickets die er te vergeven waren voor de Hippiade. Het vaardigheidsparcours van parcoursbouwer Pierre Sommers was selectief genoeg om per rubriek slechts enkele foutloze basisparcoursen te noteren, waardoor alle barrage klanten een ticket voor de Hippiade kregen uitgereikt. 

In de dressuur werd het hoogste gemiddelde in de dressuur gehaald door Jos Gerlings in de klasse L-enkelspan pony, met zijn Ilke reed hij 67,54% bij elkaar. De eerste plaats bij de tweespan pony’s was voor Pedro Detillon die zijn twee Fjorden het beste voor elkaar had en een gemiddelde van 63% bij elkaar reed.

Bij de paarden was de hoogste score van 66,96% voor Chantal van Teeffelen met Armani in de klasse B-dressuur. Voor het eerst waren er ook tickets voor de Hippiade in de klasse B te vergeven, met deze uitstekende score zal Chantal een goede vertegenwoordiger van District Zuid zijn in Ermelo. Maar ook de 65,84% voor Johan Coolen met Bico in de goed bezette klasse M-enkelspan paarden vormt een goede generale voor de Hippiade op 22 augustus te Ermelo.

Een uitdagend vaardigheidsparcours stond opgesteld op het mooie terrein van Paardensportvereniging Ons Genoegen. Het barrageparcours bood met een aantal lange lijnen gelegenheid om tijdwinst te boeken.

Het tweespan Welshjes High Flown’s Bambi en High Flown's Belle van Mirjam van Turnhout wisten in een snelle rit de tijd stop te zetten op 106 seconden. Dit bleek uiteindelijk de derde tijd te zijn van de foutloze barrageritten deze dag. Arie Dibbits reed niet alleen een ticket voor de Hippiade bij elkaar in de klasse Z-dressuur, ook in de Z-vaardigheid nam hij een ticket mee naar huis. Met een tijd van 103 seconden de één na snelste tijd van de dag met zijn Dynamo. Dynamo mag dus niet alleen op het WK Jonge Menpaarden schitteren, maar ook zijn kunnen laten zien op de Hippiade. Dit jonge menpaard werd echter nog wel afgetroefd door een oude rot: de 21-jarige Winchester met Eva Eigenhuijsen ging in de klasse ZZ-enkelspan pony razendsnel door het parcours heen en wist de klok 16 seconden eerder stil te zetten.In KNHS Mendistrict Zuid hebben de dressuur-vaardigheidswedstrijden de afgelopen jaren wat aan populariteit ingeboet, waarschijnlijk mede veroorzaakt door het grote aantal SGM-rijders. Een select, maar kwalitatief goede afvaardiging vanuit Mendistrict Zuid zal daarom in Ermelo de eer van Zuid verdedigen. Om nog een extra zetje te geven voor een goede prestatie wordt op 3 augustus een training op het terrein van Menvereniging Parcival te Heesch door het Mendistrict Zuid georganiseert voor alle afgevaardigden naar de Hippiade. Jan en Wilbord van den Broek en Frank van der Doelen verzorgen deze training in dressuur en vaardigheid. Een extra training door de afgevaardigden uit Zuid om straks optimaal te schitteren in Ermelo.

Klik hier voor de uitslagen