27 augustus 2018

Kandidaat Rijdersvertegenwoordiger Franz Schiltz

De FEI heeft zeven kandidaten voor de functie van FEI Athlete Representative (rijdersvertegenwoordiger) in de FEI Driving Committee. In deze functie maak je deel uit van de FEI Driving Committee, waar je kunt meepraten over alles wat zich in de internationale menwereld afspeelt. De Athlete Representative is tegelijkertijd lid van de FEI Athletes Committee die gevormd wordt door vertegenwoordigers van alle FEI disciplines. De online verkiezing start op 29 juli en loopt tot en met 23 september. Hoefnet stelt gedurende de periode van stemming de kandidaten met hun motivatie één voor één aan je voor. Dit keer is het de beurt aan Franz Schiltz, die deze week ook in actie komt op het WK enkelspannen in Kronenberg.

Franz Schiltz
Foto: Krisztina Horváth

Franz Schiltz

Enkelspanmenner Franz Schiltz is 49 jaar en komt uit Luxemburg. Als dertienjarige jongen werd hij actief in de paardensport als ruiter en vanaf zijn 22e belandde hij in de mensport. Aanvankelijk reed hij tweespan, maar sinds 2004 is hij succesvol in de internationale enkelspansport. Hij neemt evenals zijn dochter Marie deel aan het Wereldkampioenschap in Kronenberg. Op eerdere enkelspan WK’s was hij al van de partij; op het vorige WK (Piber 2016) eindigde hij als 15e. Franz boekte ook de nodige successen op de WK’voor jonge menpaarden. In 2015 won hij goud bij de zevenjarigen en in 2017 brons bij de vijfjarigen. Toch is hij geen professional, want hij is jurist en werkt als advocaat.

Motivatie

Naast zijn werk en eigen mencarrière is hij al 10 jaar bestuurslid van de Luxemburgse Hippische Federatie en sinds vorig jaar ook lid van de werkgroep mennen van de EEF (European Equestrian Federation). ‘Ik ben ervan overtuigd dat die combinatie van actief internationaal wedstrijdmenner en professioneel jurist maken dat ik waardevolle input kan leveren als rijdersvertegenwoordiger,’ zegt hij. Zijn motivatie is kort maar krachtig: ‘Ik wil bijdragen aan de modernisering van de mensport en het ‘gebruikersvriendelijker’ maken van de regels.’

Klik hier om je stem uit te brengen

Bekijk hier het CV van Franz Schiltz


Franz Schiltz
Foto: Krisztina Horváth