3 september 2018

Kandidaat rijdersvertegenwoordiger Mareike Harm

De FEI heeft zeven kandidaten voor de functie van FEI Athlete Representative (rijdersvertegenwoordiger) in de FEI Driving Committee. In deze functie maak je deel uit van de FEI Driving Committee, waar je kunt meepraten over alles wat zich in de internationale menwereld afspeelt. De Athlete Representative is tegelijkertijd lid van de FEI Athletes Committee die gevormd wordt door vertegenwoordigers van alle FEI disciplines. De online verkiezing start op 29 juli en loopt tot en met 23 september. Hoefnet stelt gedurende de periode van stemming de kandidaten met hun motivatie één voor één aan je voor. Dit keer is het de beurt aan Mareike Harm, die Duitsland vertegenwoordigt op de Wereldruiterspelen in Tryon.


Foto: Krisztina Horváth

Mareike Harm

De 33-jarige Mareike Harm is van jongs af aan actief in de paardensport. Ook als ruiter in dressuur en springen heeft zij haar sporen verdiend. Sinds 2011 rijdt ze wedstrijden in de vierspansport en daarvoor was ze al succesvol in het  enkelspan. Onder andere maakte ze deel uit van het gouden Duitse enkelspanteam in 2010. Behalve actief menster is ze ook gediplomeerd instructeur in dressuur en springen. In het dagelijks leven is ze manager en trainster op Hof Rützenhagen, een landbouwbedrijf dat ook hippische faciliteiten heeft.

Motivatie

Mareike is gepassioneerd instructeur en hoopt in de toekomst ook haar jurylicenties voor de mensport te halen. ‘Ik ben bekend met de regels in de mensport en ik heb goede contacten met rijders uit alle mendisciplines,’ zegt ze. ‘Bovendien heb ik  door mijn leeftijd ook heel veel contact met jonge menners. Mijn enthousiasme wil ik delen met de andere leden uit het Driving Committee. De sport wordt gemaakt door de menners en ik wil hun een stem geven bij de FEI. In alle besluitvorming vind ik het welzijn van het paard van het grootste belang.’

Klik hier om je stem uit te brengen

Bekijk hier het CV van Mareike Harm

Klik hier voor de Facebook pagina van Mareike HarmFoto: Krisztina Horváth