6 augustus 2018

Kandidaat rijdersvertegenwoordiger Mark Weusthof

De FEI heeft zeven kandidaten voor de functie van FEI Athlete Representative (rijdersvertegenwoordiger) in de FEI Driving Committee. In deze functie maak je deel uit van de FEI Driving Committee, waar je kunt meepraten over alles wat zich in de internationale menwereld afspeelt. De Athlete Representative is tegelijkertijd lid van de FEI Athletes Committee die gevormd wordt door vertegenwoordigers van alle FEI disciplines. De online verkiezing start op 29 juli en loopt tot en met 23 september. Hoefnet stelt gedurende de periode van stemming de kandidaten met hun motivatie één voor één aan je voor. Dit keer is het de beurt aan Mark Weusthof, die komende week een van de kandidaten is voor een podiumplaats op het NK vierspannen in Beekbergen.

Mark Weusthof

Niet alleen door zijn lengte, maar ook door zijn grote vaste schare fans is Mark Weusthof een bekende menner uit de Nederlandse vierspansport. Hij is één van de weinige pure amateurs, in de nationale vierspantop, want in het dagelijks leven heeft hij een baan als technisch tekenaar. Hij nam in zijn carrière al zes keer deel aan de wereldkampioenschappen en staat reserve voor het team dat in september afreist naar Tryon.
Naast zijn baan en zijn eigen vierspan is Mark ook actief als meninstructeur. Zoals hij schrijft in zijn motivatie ziet hij zichzelf dan ook niet als vertegenwoordiger van alleen vierspanrijders, maar heeft hij ook veel oog voor de andere disciplines.Foto: Krisztina Horváth

Communicatief

En zijn overige kwaliteiten? ‘Ik ben communicatief ingesteld en gewend mijn mening duidelijk te geven, waarbij ik naar het belang van alle menners kijk,’ zegt hij in zijn motivatie. ‘Met veel plezier wil ik de stem van andere paardensporters zijn. Natuurlijk ben ik gericht op de ontwikkeling van de mensport én vind ik het welzijn van de paarden uiterst belangrijk.’ Met zijn communicatieve kwaliteiten wil Mark graag de invloed van de paardensporters doen gelden in de beslissingen die de FEI neemt.

Klik hier om je stem uit te brengen.

Bekijk hier het CV van Mark Weusthof

Klik hier voor de Facebook pagina van Twents Vierspan Mark WeusthofFoto: Joost Rouwhorst