6 augustus 2013

Kastelenrit Vorden

Zondag 11 augustus wordt voor de 37ste keer de Kastelenrit te Vorden gereden. Tijdens deze traditionele ‘koetsjesdag’ maken ongeveer 60 aanspanningen een tocht door het dorp Vorden en haar prachtige omgeving.

Een schouwspel van rijtuigen en kostuums uit begin 20ste eeuw zorgen voor een museum dat voorbij trekt. Er zijn originele rijtuigen die meer dan 100 jaar oud zijn. De koetsiers steken veel tijd in een kloppend geheel; dus de kleding en alle accessoires zijn op elkaar afgestemd.
Om 9.45 uur starten de aanspanningen vanaf de kasteelweide bij kasteel Vorden voor de ochtendroute. Rond 13.00 uur zullen de rijtuigen weer vertrekken voor de middagroute waarna het gebruikelijke defilé door het dorp om ongeveer 15.30 uur zal plaatsvinden in de dorpsstraat te Vorden. Deze rit met traditioneel gerij en replica’s is één van de grootste van Nederland; dat mag u dus niet missen!
Op de kasteelweide kunt u zich de hele dag vermaken; er zijn diverse demonstraties en aktiviteiten, ook voor de kinderen.
Meer informatie is te vinden op www.kastelenrit.nl