31 augustus 2014

Kelly Houtappels-Bruder neemt namens Canada deel aan WK enkelspannen

Op het aanstaande wereldkampioenschap voor enkelspannen dat 24 tot 28 september plaatsvindt in Izsák gaat Kelly Houtappels-Bruder de Canadese vlag verdedigen.
De in Nederland wonende Canadese is de enige afgevaardigde voor haar land en neemt met haar 10-jarige tuigpaard Zidaan (Menno x Hovenier) deel. Haar doel is om haar ervaringen te delen en andere Canadese menners enthousiast te maken voor de wedstrijdsport, zodat ze mogelijk over twee jaar met een Canadees team aan het WK kunnen deelnemen. Na het WK zal ze in Canada clinics organiseren. Op haar eigen trainingsstal Gendersteyn in Steensel kunnen enthousiaste menners komen trainen en vandaar uit deelnemen aan wedstrijden in Europa.
Kelly is vijf jaar geleden naar Europa gekomen, aanvankelijk voor een stage op Blakheide. De mensport sprak haar zo aan dat ze besloot hier te blijven. Tijdens de stage leerde ze Nederlander Frank Houtappels kennen, toen ze een sterke groom nodig had voor de marathon. Vorig jaar zijn ze getrouwd, maar Kelly houdt vast aan de Canadese nationaliteit.Kelly bracht eerder Oran en de Arabo-Fries Frits uit in de samengestelde mensport. Vorig jaar kwam ze na een jaar zoeken naar het ideale menpaard in Engeland Zidaan tegen en met hem heeft ze een enorme klik. Om ervaring op te doen startte ze in Horst, daarna volgden Uden, Ermelo, Chablis, Beesd en Geldrop. De dressuur is het sterkste onderdeel van Zidaan, maar in de vaardigheid en marathon boekt hij flink progressie. In Beesd, tijdens het NK voor enkelspannen eindigde Kelly op de elfde plaats.