17 augustus 2018

Kisbér-Ászár 2018: Edith Chardon wint dressuur, Duitsland aan kop in EK-landenwedstrijd

Vandaag stond Kisbér-Ászár in het teken van de EK-dressuurproeven voor de Junioren en Young Drivers én betraden de vierspan pony's de dressuurring in de driesterrenwedstrijd. Edith Chardon had er als enige voor gekozen om in plaats van op het Nederlands Kampioenschap in Oirschot dit weekend in Hongarije te starten. En dat deed ze uitstekend. Met 49,67 punten won de derde Chardon-telg de dressuur, voor de Belgische Tinne Bax en gastheer Vilmos Jámbor.

Edith Chardon
Foto: Krisztina Horváth

De Young Drivers enkelspan paarden werd gedomineerd door onze Oosterburen. Marie Tischer won de dressuur, voor haar landgenoten Fokko Strassner en Esther Marie Rietzler. De Hongaar Maté Margitai zette met zijn vierde plaats het beste resultaat neer voor zijn team.


Marie Tischer
Foto: Krisztina Horváth

Bij de Young Drivers enkelspan pony’s was de top een mooie mix van nationaliteiten. De Zweedse Linnea Kristiansen schreef dit eerste onderdeel op haar naam, gevolgd door de Oostenrijkse Michaela Schöftner en de Deense Maria Buchwald. Hier was Elena Baackmann met haar vierde plaats de beste Duitse.


Linnea Kristiansen
Foto: Krisztina Horváth

De Junioren rubriek tweespan pony’s bestaat uit slechts drie deelnemers. In deze rubriek ging de eerste en tweede plaats naar Duitsland met Amelie Müller en Lea Schröder. De Hongaar Richard Aszódi bezet de derde plaats.

Na de dressuur gaat Duitsland aan de leiding in het landenklassement, gevolgd door Zweden en Frankrijk.

Vanavond werd de prijsuitreiking gevolgd door de Nations Games waarvoor alle landen, inclusief Nederland, een team hadden samengesteld. De diverse sportieve onderdelen met een aanspanning, een rijtuig met ‘menselijk’ paard, kruiwagen en golfkar resulteerden in hilarische beelden op deze toch al zeer sfeervolle kampioenschappen.

Morgen staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met hindernissen ontworpen door de internationale level 4 parcoursbouwer Barry Hunter uit Groot Brittannië. De Children rijden vijf hindernissen, de Junioren en Young Drivers zes en voor de pony vierspannen zijn er maar liefst acht hindernissen uitgevlagd.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Amelie Müller
Foto: Krisztina Horváth