22 april 2020

KNHS en FNRS in overleg over nieuwe maatregelen voor paardensport

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 21 april zijn de KNHS en FNRS in overleg over wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport.

Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat na 28 april kinderen t/m 12 jaar weer buiten en in teamverband mogen sporten. Jeugd van 13 t/m 18 jaar krijgt ook meer ruimte om buiten te sporten, maar moeten hierbij wel minimaal 1,5 meter afstand houden. Dit lijkt goed nieuws voor met name maneges waar een groot deel van de ruiters jonger is dan 19 jaar. De komende dagen werken de KNHS en FNRS gezamenlijke richtlijnen uit hoe hier invulling aan gegeven kan worden. Uiterlijk vrijdag 24 april komen de KNHS en de FNRS met een update.

Evenementen

Vergunningsplichtige evenementen zijn verboden tot 1 september. Dit betekent dat ondermeer de internationale wedstrijden in Oirschot en Valkenswaard niet plaats kunnen vinden op hun geplande data in juli. Ook het WK vierspannen Limburg 2020, dat gepland staat van 2 tot en met 6 september, komt hiermee op losse schroeven te staan. De organisatie is in overleg met alle betrokken partijen en brengt zo spoedig mogelijk duidelijkheid naar buiten.

Bron: KNHS & Hoefnet