19 februari 2015

KNHS lanceert Para Men Trophy

Ermelo (KNHS) – In navolging van de succesvolle Para Dressuur Trophy lanceert de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie komend menseizoen de KNHS-Para Men Trophy. Deze speciale competitie voor paramenners wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

De competitie voor de Nederlandse paramenners start tijdens de nationale en internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas van 16 tot en met 19 april. Vervolgens komen de menners aan start in Hellendoorn (13 en 14 juni) en Beekbergen (16 t/m 19 juli). De menwedstrijd in Maasdijk (14 t/m 16 augustus) vormt de laatste competitiewedstrijd, waarna de winnaar van de eerste editie van de KNHS- Para Men Trophy bekend is.

De rijders moeten aan tenminste twee van de drie wedstrijden deelnemen om in aanmerking te kunnen komen voor de finale in Maasdijk. De einduitslag van Maasdijk is de einduitslag van de KNHS-Para Men Trophy. De winnaar van de wedstrijd in Maasdijk is dus de winnaar van de Trophy.

Bondscoach van de paramenners Ad Aarts (Liessel) is enthousiast over de introductie van de Para Men Trophy: “Ik ben heel blij met deze competitie, dit is een goede stap richting de professionalisering van deze groep. De competitie is laagdrempelig en mooi over het land verdeeld. Op deze manier wordt het paramennen meer op de kaart gezet en krijgen we tegelijkertijd een beter beeld van deze groep.”


De KNHS-Para Men Trophy wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation en heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het paramennen zowel in de breedte als in de topsport. De KNHS-Para Men Trophy biedt geclassificeerde menners tevens een mooi aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proef wordt uitgeschreven.

www.knhs.nl/paramentrophyFoto: Marie de Ronde-Oudemans