21 maart 2016

KNHS-Para Men Trophy krijgt vervolg in 2016

Naar aanleiding van het succes van de in 2015 geïntroduceerde KNHS-Para Men Trophy wordt hier komend menseizoen een vervolg aan te geven. Deze speciale competitie voor paramenners wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation.


Foto: Krisztina Horváth

De competitie voor de Nederlandse paramenners start tijdens de (inter)nationale menwedstrijd in Horst aan de Maas van 14 tot en met 17 april. Vervolgens komen de menners aan start in Hellendoorn (11 en 12 juni). De menwedstrijd in Uden (24 tot en met 26 juni) vormt de laatste competitiewedstrijd, waarna de winnaar van de tweede editie van de KNHS- Para Men Trophy bekend is.

De rijders moeten aan tenminste twee van de drie wedstrijden deelnemen om in aanmerking te kunnen komen voor de finale in Uden. De einduitslag van Uden is de einduitslag van de KNHS-Para Men Trophy. De winnaar van de wedstrijd in Uden is dus de winnaar van de Trophy.

In 2015 werd de KNHS-Para Men Trophy gewonnen door Francisca den Elzen (Drouwenerveen).

De KNHS-Para Men Trophy wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation en heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het paramennen zowel in de breedte als in de topsport. De KNHS-Para Men Trophy biedt geclassificeerde menners tevens een mooi aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proef wordt uitgeschreven.