21 maart 2014

KNHS presenteert de weg naar het WK

DEN BOSCH (KNHS) – Technisch directeur Maarten van der Heijden en zijn bondscoaches blikten vanmiddag vooruit naar de Wereldruiterspelen, de 8 WK’s voor de paardensport eenmaal in de vier jaar, komende zomer in het Franse Normandië. “We rekenen op teammedailles en individuele medailles bij de dressuur en het mennen en zijn daarnaast kansrijk bij het springen en de para-dressuur”, is Van der Heijden hoopvol. Vanmiddag presenteerde de paardensportbond tijdens Indoor Brabant de route die – met ondersteuning van Rabobank - is uitgestippeld naar de Wereldruiterspelen van 23 augustus tot en met 7 september in het Franse Normandië.


“We gaan met een zeer grote delegatie naar de Wereldruiterspelen met zeker zeven teams en we hopen op deelname in alle acht disciplines”, kijkt Maarten van der Heijden vooruit. De KNHS vaardigt alleen sporters af als ze bewezen hebben een reële kans te maken op een top 8 van de wereld.

Harry de Ruyter, bondscoach van de vierspanmenners, pleit voor een vierde startplaats per team tijdens de Wereldruiterspelen. “Ik kan natuurlijk terugvallen op mijn gouden trio Chardon, De Ronde en Timmerman, maar ik ambieer een extra startplaats. Dat is goed voor de ontwikkeling van de sport en ook voor onze sponsoren.”

De paardensport presenteerde de nieuwe teamkleding, ontwikkeld en ontworpen door het bedrijf PK International sportswear uit Harmelen. “De kleding is modern met veel oranje en we hebben de nieuwste technische stoffen gebruikt”, legt Marieke de Heul van PK International uit. De team leden zijn herkenbaar gouden letters Dutch Equestrian team op de achterkant van de jas. De kleding is ook voor alle fans beschikbaar.CAI Horst 24 – 27 april
CAI Windsor 15 – 18 mei
CAI Riesenbeck 31 juli – 4 augustus

Het WK vierspannen wordt gehouden van 2 tot en met 7 september 2014 op Hippodrome de la Prairie, Caen.