18 juni 2014

KNHS reikt onderscheidingen uit

De KNHS gaat dichterbij de paardensporter staan. Dit doet ze door het instellen van disciplinefora met mensen uit alle regio’s, nationale verenigingen en de mendistricten en technische commissies. Deze organisatieverandering heeft tegelijkertijd tot gevolg dat commissies verdwijnen. Ook wordt de Ledenraad teruggebracht van 42 naar 17 leden. Dinsdagavond 17 juni werd op het Nationaal Hippisch Centrum in de rijbaan van de Amaliahal een afscheidsdiner georganiseerd voor alle vertrekkende leden en werden onder andere aan Peter Bonhof en Jeroen Houterman gouden spelden toegekend.


De Amaliahal op het KNHS-centrum was voor de gelegenheid omgetoverd tot eetzaal. KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers reikte de onderscheidingen voorafgaand aan het diner uit aan de aanwezige personen. “Deze bijeenkomst is een eresaluut aan onze vrijwilligers. De KNHS is mede dankzij de belangeloze inzet van onze vrijwilligers uitgegroeid tot een bond die sportief, organisatorisch en financieel tot de toonaangevende bonden in ons land mag worden gerekend.”
Niet alle aanwezigen nemen daadwerkelijk afscheid van een bestuurlijke functie binnen de KNHS. Een aantal gaan in een andere rol verder.

Aan de volgende personen die betrokken zijn bij de mensport werd een bronzen speld toegekend:
Jan Bijeman Maarssen
Willy Berendijk Luttenberg
Oene Bosma Terwispel
Lucia Feijen Schoonoord
Hans Heus Eerbeek
Gerrie Niesing Boskoop
Pierre Sommers Merselo

Bron: KNHS/Hoefnet

Aan de volgende personen die betrokken zijn bij de mensport werd een gouden speld toegekend:
Peter Bonhof Epe
IJsbrand Chardon Den Hoorn
Wim de Groot Herwijnen
Jeroen Houterman Meterik
Henk Richardson Spijkenisse
Hans Zumbrink Houten