4 maart 2019

Koetsentocht met authentiek gerij tijdens Paard&Koets

Kronenberg staat in het Paasweekend volledig in het teken van de mensport en aangespannen rijden. Naast de internationale menwedstrijd Horse Driving Kronenberg en de beurs Paard&Koets organiseren Irma en Albert Voorn op Eerste Paasdag (21 april) een koetsentocht met historische rijtuigen in de omgeving van Kronenberg en Sevenum.

Met deze traditierit laat Paard&Koets het grote publiek kennismaken met het authentiek gerij, een dag waarbij plezier voorop staat en de deelnemers worden ingedeeld in aparte klassementen voor enkel- en meerspannen.  Zij worden beoordeeld door een vakkundige jury en kunnen zich kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Bovendien zijn er extra prijzen voor de best geklede heer en dame en wordt er een aanmoedigingsprijs gegeven.

De ochtendrit van elf kilometer gaat door het buitengebied van Kronenberg en duurt ongeveer een uur, waarbij er elke drie minuten een span vertrekt om iedereen de gelegenheid te geven het span zo fijn mogelijk te rijden en te laten zien.  De ochtendrit wordt gevolgd door de lunchpauze op het inspanterrein.

De middagrit van dertien kilometer duurt ongeveer 75 minuten en gaat deels door het dorp Sevenum. Elke minuut start er een aanspanning, zodat de toeschouwers niet lang hoeven te wachten op het volgende rijtuig.

De dag wordt afgesloten met een presentatie en de prijsuitreiking in één van de pistes bij Paard&Koets. Na afloop is er voor de deelnemers een gezamenlijke maaltijd.

Klik hier voor meer informatie over Paard&Koets