11 april 2014

Koning opent Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 7 mei 2014 het Nationaal Hippisch Centrum voor paardensport en paardenfokkerij in Ermelo.

De Koning krijgt in de nieuwe evenementenhal, de Amaliahal, optredens te zien die zowel de paardensport als de paardenfokkerij vertegenwoordigen. Zo zijn er presentaties uit diverse takken van de paardensport als voltige, dressuur en springen door diverse paardenrassen, zoals tuigpaarden en merries met hun veulens. Ook Olympisch medaillewinnaars Adelinde Cornelissen en Jeroen Dubbeldam geven een demonstratie. Dubbeldam behaalde in 2000 in Sydney goud bij het springen, Cornelissen won in 2012 in Londen individueel zilver bij de dressuur en brons met het dressuurteam.

Het Nationaal Hippisch Centrum is een samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN). Deze samenwerking is ontstaan vanwege de nauwe verbondenheid tussen de sport en fokkerij. Het nieuwe centrum in Ermelo bestaat uit diverse stalgebouwen, kantoorgebouwen, een trainingsruimte, overnachtingsruimte, rijhal en een evenementenhal. Deze nieuwe Amaliahal biedt ruimte voor zowel nationale als internationale evenementen.

De KNHS is de paardensportbond van Nederland en bevordert dat zoveel mogelijk mensen de paardensport kunnen beoefenen op een plezierige en verantwoorde wijze. Het KWPN is de Nederlandse fokkerijorganisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden.

Het openingsprogramma is alleen toegankelijk voor genodigden.


Bron: RVD