20 april 2019

Kronenberg 2019: Mooie sport bij zomerse omstandigheden

Vandaag waren de enkelspannen en de vierspannen aan de beurt in de marathon, terwijl de paramenners en de tweespannen in de middag hun vaardigheidsparcours reden. Inmiddels is ook de mensportbeurs Paard&Koets op het complex van De Peelbergen van start gegaan. De marathon en de vaardigheid zorgden voor fraaie sport en het in grote getale opgekomen publiek kon onder de warme voorjaarszon volop genieten .

Een sterke Nederlandse afvaardiging, onder aanvoering van Bas de Koning, domineerde de marathon. Alleen de Francaise Marion Vignaud wist nog net even sneller door de hindernissen te rijden en de overwinning op te eisen. Saskia Siebers gaat in het tussenklassement nog steeds aan de leiding.
Foto: Krisztina Horváth

Mark Weusthof was de beste Nederlander in de marathon bij de vierspannen, hij hoefde alleen Boyd Exell voor zich te dulden. In het tussenklassement zijn Ijsbrand en Bram van plaats gewisseld. Koos de Ronde was met zeer snelle tijden goed op weg om de marathon te winnen, een van zijn grooms verliet in hindernis 4 echter onvrijwllig het voertuig.
Foto: Krisztina Horváth

Stan van Eijk (archieffoto) bleef als enige foutloos in de vaardigheid en klom daardoor op naar de vierde plaats. Martin Hölle zag zijn voorsprong uit de dressuur aanzienlijk slinken door de balletjes die hij zich permitteerde. Hij gaat nog net aan de leiding voor Lars Schwitte en de Australier Tor van den Berge.
Foto: Krisztina Horváth

Zowel Jacques Poppen als Francisca den Elzen hadden een bal, waardoor Francisca haar voorsprong in het klassement behield. Freddy Soete werd derde.
Foto: Krisztina Horváth

Zondag begint de vaardigheid van de enkelspannen en de vierspannen op beide pistes om 10.00 uur.

Vanaf 12.15 uur gaan de paramenners en de tweespannen van start in de marathon, die om ca. 16.45 afgelopen zal zijn.

Klik hier voor alle informatie.

Klik hier voor de foto’s van de marathon op zaterdag.

Klik hier voor de foto’s van de vaardigheid op zaterdag.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.