21 april 2019

Kronenberg 2019: Eerste Wereldbekerpunten verdeeld

Tijdens opnieuw een zonovergoten dag in Kronenberg sloten de ruim 100 deelnemers hun eerste grote wedstrijd van het seizoen af. Bij de vierspanrijders werden de eerste Wereldbekerpunten verdeeld. De tweespanrijders zetten hun eerste stappen in hun belangrijke voorbereidingen op het WK in Drebkau en de enkelspanrijders toonden uitstekend vormbehoud in dit WK-tussenjaar.

Bram Chardon eindigde knap op de tweede plaats achter Boyd Exell en voor Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde. Bram bleef evenals een groot aantal andere vierspanrijders foutloos in de afsluitende vaardigheidsproef.
Foto: Krisztina Horváth

Voor de tweespanrijders stond vandaag de marathon als laatste onderdeel op het programma. Dressuurwinnaar Martin Hölle won, maar Antonie ter Harmsel zette het beste Nederlandse resultaat neer met de derde plaats, voor Stan van Eijk die in het eindklassement als tweede eindigde.
Foto: Krisztina Horváth

Saskia Siebers gaf haar leidende positie na de dressuur en de marathon niet meer af en sloot de wedstrijd winnend af dankzij een foutloze vaardigheidsproef. Een knappe prestatie werd neergezet door Eline Houterman, die met haar foutloze rit opklom naar de tweede plaats, voor Marion Vignaud.
Foto: Krisztina Horváth

Klik hier voor de foto’s van de vaardigheid van zondag.

Klik hier voor de foto’s van de marathon van zondag.

Klik hier voor alle uitslagen.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.