21 augustus 2010

Lähden: nek-aan-nek race tussen Chardon en Exell

De marathon die vandaag op het programma stond van de internationale vierspanwedstrijd in het Duitse Lähden is geëindigd in een nek-aan-nek race tussen IJsbrand Chardon en de Australiër Boyd Exell.


Chardon won de marathon met slechts 0,52 strafpunten voorsprong op Exell. Chardon behield hierdoor de leiding in het tussenklassement, maar het verschil met de bronzen medaillewinnaar van Beesd 2008 is minimaal (0,92 strafpunten). Het gat tussen Exell en de nummer drie van het tussenklassement Koos de Ronde bedraagt 14 strafpunten. Zowel Chardon als De Ronde moeten morgen op het scherpst van de snede rijden om de overwinning binnen te halen.

IJsbrand Chardon was goed tevreden over zijn prestaties in de moeilijke marathon met acht technische hindernissen: “Ik had Whooper (v. Sir Sinclair) vandaag ook ingezet en daarom begon ik rustig. Na hindernis 4 hoorde ik dat ik 10 seconden achterliep op Exell en toen heb ik opgeschakeld. Ik heb mazzel gehad dat het gelukt is om de marathon te winnen, maar ik vond het belangrijker om te weten te komen dat ik zo gemakkelijk kon opschakelen. Ik kon rijden wat ik wilde en heb geen fouten gemaakt. Boyd en ik waren zeer aan elkaar gewaagd vandaag en we hebben mooie sport laten zien!”

Mark Weusthof zette met de vierde plaats in de marathon na Chardon het beste Nederlandse resultaat neer, voor Koos de Ronde, Harry de Ruyter en Theo Timmerman.

Aart van de Kamp junior won de marathon bij de vierspan pony’s. In dit Duitse kampioenschap komt slechts een aantal buitenlandse rijders aan start, waaronder de Nederlanders Van de Kamp jr., Marcel de Vries (5e) en Jans Manting (7e).

Ook de tweespan paardenrubriek telt een aantal buitenlandse gastrijders. Hier sleepte een Nederlandse menner eveneens de overwinning van de marathon in de wacht. Tom Engbers was de snelste in de hindernissen en gaat aan de leiding in het tussenklassement voor Sascha Jäger en zijn vader Alfons Engbers. Het dressuuronderdeel werd gisteren ook op naam geschreven van een buitenlandse deelnemer. De Argentijnse menster Amely von Buchholtz reed een mooie proef en kreeg een verdiende score van 39,68 strafpunten toebedeeld.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Uitslagen