6 juli 2014

Lähden: Spannende ontknoping in de vaardigheid

De pittige vaardigheidsproef zorgde vandaag voor een spannende ontknoping in de vierspanrubriek van de internationale menwedstrijd in Lähden. De top drie bleef na enerverende ritten uiteindelijk ongewijzigd, waarbij gastheer Christoph Sandmann won, voor Jozsef Dobrovitz en Mark Weusthof.

Mark Weusthof reed een goede vaardigheid, waarin hij slechts één balletje en tijdfouten liet noteren. De als tweede geplaatste Dobrovitz maakte het spannend door met maar liefst 14 strafpunten de ring te verlaten, maar hij behield op het nippertje zijn plaats in het eindklassement. Alle ogen waren vervolgens gericht op topfavoriet Christoph Sandmann, die met een voorsprong van ruim 15 strafpunten op Dobrovitz de prachtige hoofdpiste betrad. In het eerste deel van het parcours viel er een balletje en even later sloeg het noodlot toe toen één van de strengen losraakte, waarvoor Sandmann extra strafpunten kreeg. Toen er nog een balletje van de kegels rolde, leek het alsof de gastheer zijn eindoverwinning uit handen moest geven, maar zijn hoge grondtempo redde hem waardoor hij zijn eigen wedstrijd alsnog winnend kon afsluiten.

De Zweed Tomas Eriksson klom naar de vierde plaats, net voor Herman ter Harmsel die dankzij een nagenoeg foutloze rit van de 10e naar de 5e plaats steeg. Ter Harmsel reed een strakke proef en had wellicht dit onderdeel op zijn naam kunnen schrijven, ware het niet dat een van zijn voorpaarden even uitgleed, wat hem een paar seconden kostte.
Edwin Spek eindigde in het eindklassement als 24ste.

Bij de tweespannen behield de leider in het klassement Arndt Lörcher zijn koppositie. Michael Freund liet slechts één balletje rollen en steeg van de 6e naar de 2e plaats, voor de Pool Sroka Przemyslaw, Carola Slater-Diener, Stefan Schottmüller en Sebastian Warneck. Harrie Verstappen eindigde als beste Nederlander op de zevende plaats. De sterk rijdende Antonie ter Harmsel werd negende, Erik Couwenberg eindigde op de 11e plaats, Patrick de Vries eindigde de wedstrijd op de 12e plaats. Carlo Vermeulen werd 15e en Sanny Hagen-Dijkhuis 22ste. 

Klik hier voor de uitslagen.