3 april 2017

Succesvolle FEI Stewards cursus in Laholm

Het idyllische Lantliga Ryttarförening bij Laholm in Zweden was afgelopen weekend succesvol gastheer van een FEI cursus voor Stewards, onder leiding van Steward General Jan Devaere. Veertien deelnemers uit Zweden, Denemarken, Groot Brittannië, Finland en Noorwegen waren aanwezig bij deze cursus, die zowel in het klaslokaal als buiten werd gehouden.

Lisbet Winberg - Gunnar Larsson - Lars Strömqvist - Susanne Mathiassen - Elisabeth V Flensted Helene Obel - Louise Andreasen - Line Andersen - Pernilla Dunstrand - Philip Bateman - Kaija Borup - Jill Isebark - Jan Devaere

De cursus diende ter opfrissing van de kennis van een aantal oudere en meer ervaren Stewards en na afloop kon een aantal nieuwe Stewards aan de FEI lijst worden toegevoegd. Jan Devaere maakte evenals vorige week in Poznan gebruik van zijn nieuwe powerpoint presentatie met een groot aantal foto’s en van het materiaal dat hij de afgelopen jaren heeft ingezet om vele Stewards op te leiden. Ook een update van de nieuwe reglementen voor het komende seizoen kwam aan de orde.

De Zweedse hippische sportfederatie en Jill Isebark waren verantwoordelijk voor de uitstekende organisatie.