2 augustus 2013

Landgoed Riant: Uniek wonen op de Veluwe

Na een strijd van bijna tien jaar wordt de droom van Mieke van Tergouw en haar zus Marjan Greveling-Van Tergouw waarheid. De laatste vergunning is binnen waardoor de ondernemende familie eindelijk kan beginnen met de bouw van het unieke en exclusieve Landgoed Riant aan de rand van de Veluwe in Beekbergen.

“Het wordt een unieke plek,” vertelt Mieke van Tergouw enthousiast. “Landgoed Riant is een prachtige locatie om te wonen. De villa’s en appartementen zijn voorzien van alle luxe en faciliteiten, van zwembad tot fitnessruimte.
Wie zijn paard wil onderbrengen op een prachtige locatie en zelf wil genieten van een heerlijke, luxe woning dichtbij zijn paard, aan de rand van de Veluwe, mag op Landgoed Riant niet ontbreken.
Zo komt er een binnenrijbaan van 70 x 30 meter, een buitenrijbaan met springtuin, twee 40 x 100 menterreinen, longeercirkels, overdekte stapmolen, solaria, noem maar op. “
Voor (buitenlandse) gasten die langere periode willen profiteren van de prachtige trainingsmogelijkheden op de Veluwe en Landgoed Riant, ontwikkelt Van Tergouw een nieuw concept: “We bieden de mogelijkheid om een deel van de paardensportaccommodatie af te huren. De gasten kunnen verblijven in een van de appartementen van de paardensportaccommodatie, die ook voorzien zijn van alle faciliteiten zoals een luxe keuken, badkamer en wasmachine. “

Het Landgoed Riant omvat 11 luxe villa’s, 20 appartementen, een hotelaccommodatie, een restaurant en een perfect geoutilleerde paardensportaccommodatie. Het landgoed is gelegen in het overgangsgebied tussen de bossen van de Veluwe en het enkenlandschap van Beekbergen.Het landhuis omvat 20 appartementen vanaf 130 tot 215 m2 gebruiksoppervlak aangevuld met ruime serres, balkons en/of dakterrassen. Op de begane grond zijn bijzondere functies opgenomen zoals een lounge, een zwembad, een sauna en een fitnessmogelijkheid. De ruimte van het souterrain is voorzien in parkeerplekken en bergingen.

“We hopen binnen drie jaar al onze plannen te hebben gerealiseerd,” vertelt Mieke van Tergouw. “We beginnen met de bouw van het landhuis met de appartementen en de villa’s. Het derde jaar hopen we de paardensportaccommodatie gerealiseerd te hebben.”


Tot die tijd blijft Riant Equestrian Centre aan de Bruggelerweg in Beekbergen de thuisbasis van Mieke van Tergouw en haar team. Zodra de manege is gerealiseerd, zal ook de jaarlijkse internationale menwedstrijd in Beekbergen verhuizen naar de nieuwe locatie op Landgoed Riant.

Inmiddels is gestart met de verkoop van de appartementen en de villa’s. Kijk voor meer informatie op www.landgoedriant.nlIn het 25ha omvattende landgoed zijn 11 villakavels ontworpen. Het ontwerp van een villa omvat een riante hoofdwoning met een dubbele parkeergarage. Voor iedere specifieke kavel kan het ontwerp worden uitgebreid met een tuinkamer, een serre en/of een veranda. De villakavels hebben een gemiddeld oppervlak van 2.500 m2.