21 oktober 2014

Lázár trekt zich terug uit Wereldbeker

De Hongaarse vierspanrijder Zoltán Lázár trekt zich terug uit de Wereldbeker. De meervoudig Hongaars-en Wereldkampioen is één van de tien menners die zich heeft gekwalificeerd voor het Wereldbekerseizoen 2014/2015. Lázár wil zich concentreren op de organisatie van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen en springruiters in Boedapest eind november en op het WK tweespannen, dat volgend jaar in Hongarije wordt verreden.


Officieel vindt van 31 oktober tot en met 2 november de laatste Wereldbeker kwalificatiewedstrijd plaats in het Franse Pau. Door het tegenvallend aantal inschrijvingen is het echter niet duidelijk of deze wedstrijd nog meetelt. Er moeten minimaal rijders uit drie verschillende landen aan de start komen om de wedstrijd te laten meetellen voor de Wereldbekerkwalificatie.

Door het uitvallen van Lázár schuift Mark Weusthof op naar de achtste plaats, maar aangezien Theo Timmerman, Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde boven hem staan en er maximaal drie rijders per land mogen deelnemen, valt Weusthof helaas buiten de boot.

Glenn Geerts en Werner Ulrich schuiven nu op naar de respectievelijke 9e en 10e plaats in de tussenstand.

Klik hier voor de laatste stand.