24 november 2016

Leden KNHS Audevard Next Driving Generation 2017 bekend

Onlangs werd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de jaarlijkse scoutingsdag georganiseerd voor nieuwe leden van het Perspectieventeam, de KNHS Audevard Next Driving Generation. Bondscoaches mennen Ad Aarts (Liessel) en Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) maakten na afloop bekend, welke getalenteerde menners deel uitmaken van het Perspectieventeam.

Lisanne van der Spoel (Bruchterveld) is met haar tweespan pony’s na de selectiedag door de coaches opgenomen in het team, dat dit jaar uit 12 menners in de leeftijd tot en met 26 jaar bestaat. Anniek Schuiling (Herveld), Cas Hendriks (Zeeland), Melanie van de Bunt (Ede) en Marijke Hammink (Bornerbroek) zijn afgelopen seizoen opgenomen in het B-kader waardoor zij geen deel meer uitmaken van het perspectieventeam.

Voor alle talenten is een traject van drie jaar uitgestippeld waarin zij door de bondscoaches intensief begeleid worden. Er worden proefgerichte trainingen gegeven en onderwerpen als vaardigheid, marathon en ook het management komen aan de orde.

“De ervaringen met het perspectieventeam zijn heel positief. We kunnen als bondscoaches een traject uitstippelen en de leden van de nodige adviezen voorzien, waardoor we in de toekomst verzekerd zijn van aanvulling in de kaders. Het eerste jaar is voornamelijk om ervaring op te doen, in het tweede jaar moet echt gewerkt worden aan doelen en in het derde jaar moet de aansluiting naar de subtop gehaald worden,” vertelt Ad Aarts.


Lisanne van der Spoel

De KNHS Audevard Next Driving Generation 2017 bestaat uit de volgende leden:

Enkelspan pony:
Hanneke de Boer (Siddeburen)
Lianne Fokker (Eemnes)
Lotte Oldenhuis (Tolbert)

Tweespan Pony:
Frank Bolt (Wijhe)
Lisanne van der Spoel (Bruchterveld)

Enkelspan Paard:
Willeke Goudzwaard (Zierikzee)
Arjen Holties (Schoonebeek)
Bas de Koning (Leerdam)
Stefan van der Meijden (Herwijnen)
Lillian Mollema (Siddeburen)

Tweespan Paard:
Rob van den Heuvel (Oirschot)
Sandy Schaepkens (Heerlen)