27 oktober 2015

Leerzame Hoefnet-Pavo lesdag met Bram Chardon

Vandaag vond onder fantastische weersomstandigheden de Hoefnet-Pavo lesdag plaats bij Manege Chardon in Schipluiden. De vier winnaars die de afgelopen maanden hun vragen via Hoefnet aan Bram en IJsbrand beantwoord zagen, werden vandaag in levende lijve bijgeschoold door drievoudig Wereldkampioen Bram Chardon. Het enthousiaste en leergierige gezelschap werd gecompleteerd met twee ‘wild cards’, die uitgereikt waren via Hoefnet en via de Pavo Facebook pagina.

Bij de gastvrije ontvangst kreeg Bram het inmiddels traditionele gouden hoefijzer van Hoefnet uitgereikt als cadeau voor het behalen van zijn derde Wereldtitel bij de vierspan pony’s in Breda. Na een uitgebreide rondleiding door Bram, waarbij hij alles vertelde over onder andere het stalmanagement van de manege en de vierspannen, was het na de lunch tijd voor de praktijklessen in de buitenpiste. De 22-jarige Bram besteedde ruim aandacht aan alle kandidaten en nam bij een aantal aanspanningen zelf de leidsels ter hand.

Melanie van de Bunt reed met haar tweespan Welsh pony’s waarbij Bram de nadruk legde op de verzameling. Sonja de Jong reed haar zelfgefokte span Shetland pony’s, waarbij Bram haar tips gaf om beide pony’s gelijkmatig de koets te laten trekken. Bram had op Sonja’s vraag via Hoefnet al schriftelijk antwoord gegeven en deed dit nu in de praktijk, wat waardevolle informatie opleverde. Marieke Bunnik had haar 4-jarige pony meegenomen en werd in de les door Bram geholpen bij onder meer het geven van de juiste ophoudingen op het juiste moment. Karin Bakker reed haar grote KWPN-ruin Dark Dream, die mede dankzij de hulp van Chardon leert de angst voor de zweep te verminderen. Edwin Stok reed zijn 8-jarige Hannoveraan en werd door Bram geassisteerd bij onder meer het verbeteren van de aanleuning. Pech was er voor de Belgische Eline Esprit, haar pony raakte kort voor de les geblesseerd en kon niet ingezet worden. Bram stelde daarop zonder problemen zijn 6-jarige reservepony Diamond ter beschikking zodat Eline toch kon meerijden.

Alle menners en hun grooms konden na het gezellige napraten tevreden en vol met goede tips én huiswerk huiswaarts keren.

Klik hier voor de foto's.