19 januari 2018

Leipzig 2018: Foutjes weerhouden Chardon en De Ronde van hoge klassering

In de eerste wedstrijd van de FEI Wereldbeker voor vierspannen in Leipzig moesten IJsbrand Chardon en Koos de Ronde vandaag genoegen nemen met de respectievelijke vierde en zevende plaats. Boyd Exell liet zich niet onder druk zetten door zowel Jérôme Voutaz als Glenn Geerts en won vanavond ten overstaan van het enthousiaste publiek op de volle tribunes.

Glenn Geerts
Foto: Stefan Lafrentz

De Duitse level 4 parcoursbouwer Dr. Wolfgang Asendorf had voor de zeven menners een mooi, maar technisch parcours ontworpen waar ook voldoende snelheid in zat. Dit vergde respect van de vierspanrijders, die het enthousiaste publiek trakteerden op een spannende wedstrijd.

IJsbrand Chardon zette als derde starter een goede tijd neer. Een afgeworpen balletje zorgde er echter voor, dat hij uiteindelijk vierde werd. Jérôme Voutaz kreeg het publiek op de banken toen hij zijn Freibergers behendig, snel en foutloos door het parcours stuurde. Voor Glenn Geerts staat er veel op het spel in Leipzig. De Belg moet zondag in de Wereldbekerwedstrijd bovenaan eindigen wil hij in aanmerking komen voor een finaleplaats. Glenn zette daarom nu al alles op alles en liet de snelste tijd noteren, maar tikte twee balletjes van de kegels en moest Voutaz in het klassement voor laten gaan. Alle ogen waren vervolgens gericht op voorlaatste starter Boyd Exell, die alle balletjes liet liggen en ondanks een kleine hapering in de tweede marathonhindernis de tweede tijd neerzette, die uiteindelijk voor de overwinning zou zorgen.

Koos de Ronde kwam vanmiddag door enorme files in Duitsland pas vlak voor de veterinaire keuring aan in Leipzig, maar lootte de laatste startplaats. Met twee geheel nieuwe paarden aan de linkerzijde van zijn vierspan vielen er helaas te veel balletjes en moet De Ronde zondag als eerste van start in de Wereldbekerwedstrijd.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.