30 september 2022

Lipica 2022: Oostenrijk aan de leiding in Donau Alp Pokal na dressuur

Het Oostenrijks team gaat aan de leiding in de Donau Alp Pokal wedstrijd in Lipica na de dressuur van de CAI3* tweespan paarden. Regerend wereldkampioen Martin Hölle gaat aan de leiding in het individuele klassement.

First Horse Inspection

De twee- en driesterren wedstrijd op het prachtige terrein van het Lipica Stud Farm ging donderdagochtend van start met de veterinaire keuring. Eén van de paarden van de Hongaar Gábor Veszelski kreeg het sein ‘niet fit om te compete’. Daarom rijdt hij dit weekend met slechts twee paarden. De Oostenrijker Thomas Blumschein had ook pech. Wegens gezondheidsproblemen van twee van zijn paarden moest hij zich terugtrekken uit de wedstrijd.Foto: Krisztina Horváth

Dressuur donderdag

De dressuur begon donderdagmiddag met de twee- en driesterren enkelspan paard, enkelspan pony en tweespan pony. Martin Stötzer won met zijn paard Candy Noir in de driester en eindigde met zijn tweede paard Elsass als tweede. De derde plaats ging naar Vinzenz Dobretsberger.

De Duitse Ann-Kathrin Drumm won de tweester enkelspan paard, gevolgd door Beate Prigl en Kurt Gösler.

Karl Schiffer reed volgens de jury de beste proef bij de tweespan pony’s. Gerfried Peternell en Franz Lechner staan momenteel op de tweede en derde plaats.

Karin Huser uit Zwitserland rijdt twee pony’s in de pony enkelspan rubriek en deed dat niet onverdienstelijk. Ze won met Unity Little Jo en staat met Jolie Babu op de tweede plaats.Foto: Krisztina Horváth

Dressuur vrijdag

Hoewel de weersvoorspelling voor vrijdag behoorlijk slecht was, vielen er uiteindelijk slechts enkele buien boven de hoofdpiste in Lipica. Martin Hölle reed zijn ervaren Eppie met nieuwkomer Juventus en werd unaniem door de jury bekroond met de eerste plaats. De Oostenrijker David Hötsch staat op de tweede plaats en Jozsef Dibak mocht als derde plaatsnemen. Thuisrijder Miha Tavcar staat na de dressuur op de negentiende plaats.

Oliver Bunford is de enige deelnemer in de 2* tweespan paard en verliet de arena met een score van 63,10.

Warm-up in plaats van A-traject

Vanwege de slechte weersomstandigheden werd besloten om het A-traject in de marathon morgen te vervangen door een gecontroleerde warming-up. Level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha heeft zeven mooie hindernissen ontworpen voor de deelnemers. Zaterdagochtend om 11.00 uur gaat de eerste deelnemer van start.

Klik hier voor de startlijsten, uitslagen en fotoalbums

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.