30 juni 2016

Lipica: Eén paard afgekeurd

Slechts één van de ruim 200 voorgebrachte paarden kreeg vanmorgen het sein 'not fit to compete' tijdens de eerste veterinaire keuring van de internationale menwedstrijd in Lipica, Slovenië. Een van de paarden van de Hongaarse tweespanrijder László Farkas werd afgekeurd. De paarden van de enige Nederlandse deelnemer in Lipica, Bram Chardon, kwamen probleemloos door dit eerste onderdeel.

Een van de paarden van de Hongaarse vierspanrijder József Dobrovitz wordt morgenochtend aangeboden voor een herinspectie.

Ruim 65 deelnemers uit 13 landen komen vanaf vandaag aan de start op de terreinen van de Lipizzaner stoeterij, dat in september 2017 gastheer is van het Wereldkampioenschap tweespan paarden. De animo in deze rubriek is dit jaar daarom enorm, met 37 deelnemers zijn de tweespanrijders het sterkst vertegenwoordigd.

Vanmiddag start de dressuur met de ponyrubrieken, de enkelspan paarden en de deelnemers aan de tweesterren-wedstrijd voor tweespannen.
Morgen komen de driesterren-tweespannen in de grote zandpiste, gevolgd door de vierspan paarden. Bram Chardon start om 16.12 uur.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbumFoto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth