5 juli 2013

Lipica: mooie dressuurdag

Vandaag stond de dressuur op het programma van de internationale menwedstrijd in Lipica, Slovenië. Onder zonnige weersomstandigheden reden de 37 menners onder toeziend oog van de vijfkoppige jury hun dressuurproef in het hoofdstadion.

Joszef Dibak. Foto: Krisztina HorvathBij de enkelspan pony’s nam de Française Claire Lefort de eerste en tweede plaats in beslag. De Italiaanse Rita Onofrio reed de pony van haar collega Luca Cassottana naar de derde plaats.

In de enkelspan paarden ging de winst naar de Italiaan Cristiano Cividini met de 8-jarige KWPN-er Amanno. De Oostenrijkse Dr. Andrea Dobretsberger reed haar Hannoveraanse ruin Westminster naar de tweede plaats, voor Luca Cassottana met de 9-jarige Torino-zoon Zeyfrinus.

De goed gevulde tweespanrubriek werd gedomineerd door de Italiaan Jozsef Dibak. De 40-jarige professionele menner bracht twee maal een tweespan KWPN-ers uit en neemt de eerste en tweede plaats in beslag. De Duitse Rainer Bruelheide eindigde op de derde plaats, eveneens met een span KWPN-paarden.

De Hongaar István Váczi kreeg van alle juryleden unaniem de beste punten en gaat aan de leiding in de vierspanrubriek, gevolgd door de Fransman Benjamin Aillaud en de Italiaan Carlo Mascheroni. Zijn landgenoot Massimo Arcioni werd geëlimineerd nadat hij drie keer fout reed.

Morgen gaat om 11.30 uur de marathon met 7 hindernissen van start.

Klik hier voor het fotoalbum.

Klik hier voor de uitslagen.