20 september 2017

Lipica: alle Nederlandse paarden goedgekeurd

Vanmorgen om 09.00 uur is het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in Lipica, Slovenië, van start gegaan met de veterinaire keuring. 241 paarden van 82 deelnemers uit 23 landen werden aan de veterinairen en de juryleden voorgesteld. De paarden van de Nederlandse teamleden Tom Engbers, Stan van Eijk en Tristan Verheijen en individuele deelnemers Geert Dijkhof en Antonie ter Harmsel en werden zonder problemen goedgekeurd.

Tristan Verheijen
Foto: Krisztina Horváth

Vier paarden afgekeurd

De Zweedse deelneemster Eva Ottosson en de Spaanse menner Francisco Ballester moeten het in Lipica ieder met twee paarden doen, hun derde paard werd niet goedgekeurd.

Voor de Slovaakse deelnemer Josef Masir viel het doek nadat twee van zijn drie paarden het sein ‘not fit to compete’ kregen. Hiermee komt ook het Slovaakse team te vervallen aangezien er slechts twee menners uit Slovakije waren ingeschreven.

De dressuur start op donderdag om 09.00 uur met de eerste helft van de menners. De tweede helft komt op vrijdag in actie in het hoofdstadion van de Lipizzaner stoeterij.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto’s.